Het Bedrijf

De Beauvoordse Walhoeve - Bedrijf - Stal De Beauvoordse Walhoeve, een gemengd landbouwbedrijf en gespecialiseerd in melkvee en melkverwerking, is gelegen te Beauvoorde, in het hart van Veurne Ambacht, langs de Lo-vaart.

José verzorgt de melkveestapel en waakt over de gezondheid van de dieren, onder meer door in eigen ruwvoeder te voorzien.


De Beauvoordse Walhoeve - Bedrijf - RoerenAnne-Marie produceert en verkoopt er hoevezuivel. Dat dit niet zomaar een hoevewinkel is wordt snel duidelijk als je de rijk gevulde toonbank ziet met een groot gamma aan verse producten. Wat in ’86 begon als liefhebberij is uitgegroeid tot een ware passie om telkens weer nieuwe zaken uit te proberen. Die liefde, die passie dat proef je ook in de producten. Ze worden met zorg bereid in een professioneel ingerichte ruimte, waar veel aandacht gaat naar het ambachtelijk productieproces. Maar kwaliteit is en blijft troef.

De Beauvoordse Walhoeve - Bedrijf - WalhoeveOndertussen is “De Beauvoordse Walhoeve” uitgegroeid tot een echt familiebedrijf. Lyn, de dochter, zet na haar studies marketing voortaan wat extra kracht bij om het persoonlijk contact met de klanten nog te verbeteren.

Ook zoon Jan is ondertussen een drijvende kracht op de hoeve. Na 17 jaar kaas maken kent Anne-Marie het productieproces door en door. Alle kazen worden bereid met verse melk. Met trots stelt ze haar specialiteiten aan u voor.

De Beauvoordse Walhoeve - Bedrijf - HoeveboterDe eerste in de lange rij kazen is “’t Zandeke” Jong. Dit kleine platte bolletje kaas dankt zijn zachte smaak aan de jarenlange ervaring en is vooral geliefd bij kinderen omwille van zijn zachte smaak. Geleidelijk aan probeerde Anne-Marie een aantal andere specialiteiten uit.

Zo groeide “’t Zandmanneke” uit tot een wit schimmelkaasje met een fluweelzachte smaak, zo’n beetje tussen brie en camenbert. Hij smelt als het ware weg op de tong.

Een ander wit schimmelkaasje is de “Blanche”, zeer smeuïg en zacht romig, door iedereen geliefd wegens zijn zachte smaak. “De Bryarde” daarentegen is een pittige kaas met karakter, gerijpt in bier, heerlijk voor iemand die wat meer wil. Ook de paterskaas, “De Wulveringemse” genoemd, is een zalig tussendoortje en smaakt uitstekend bij een glas bier.

Daarnaast heb je natuurlijk de boerenkaas type Gouda: grote bollen jonge kaas, jong belegen, belegen, oud of overjaars. Ook de verschillende kruidenvariëteiten mogen niet vergeten worden: boerenkaas met nootjes, paprika, tomaat, tuinkruiden of mosterdzaadjes … keuze genoeg om een knabbeltje of hapje te voorzien bij het aperitief of als tussendoortje!

En dan is er nog niets gezegd over de heerlijke desserten: artisanale ijsbereidingen en andere desserten. Echt, wie eens de chocomousse proefde is verkocht. ‘Lek me lipje’ en zwijgend genieten, dat is de boodschap!!

De Beauvoordse Walhoeve - Foto's